Ne përpiqemi për të arritur rezultate sa më të larta në gjithcka që bëjmë

1979

viti i ndërtimit

30

mësuese

150

nxënës të diplomuar

7

nxënes ekselent

Ne kemi besim në të ardhmen e nxënësve tanë


Në burizanë me nismën e patriotit të zonës Tugu I Nage Xhafës në vitet 1900 – 1910 mësohej shqip nga një grup të rinjsh (sipas studiuesit Luan Bajo)

Me 16 shtator 1913 u hap shkolla shqipe në Burizanë me 15 nxënës me mësues Xhemal Emirin

Në vitin shkollor 1924 – 1925 fshataret e Burizanës ndërtuan me kontributet e tyre shkollën e re me dy dhoma mësimi dhe një dhomë mësuesish. Mësimi kryehej me katër klasa kolektive në të dy dhomat.

Në vitin 1957 u hap për herë të parë sholla 7-vjecare me dy klasa të pesta ditën dhe një klasë e pestë për të rriturit në mbrëmje.

Në 1960 mbaruan klasën e shtatë 22 nxenes dhe një pjesë e mirë e tyre vashduan shkollën e mesme.


Në vitin 1965 – 1966 shkolla 7-vjecare u kthye në shkolle 8-vjecare.

Në vitin 1959 u hap për herë të parë kopeshti I fëmijëve.

Në vitin 1971 – 1972 u hap për herë të parë shkolla e mesme bujqësore pa shkëputje nga puna.

Në vitin 1975 mbaroi shkollën e mesme dega agronomi pa shkëputje nga puna matura e parë.

Në vitin 1976 – 1977 u hap për herë të parë dhe shkolla e mesme me shkëputje nga puna. Matura e pare mbaroi shkollën në vitin 1980.

Në vitin shkollor 1979 – 1980 u përurua ndërtesa e re e shkollës së Burizanës, me 19 dhoma mësimi, laboratore dhe shumë anekse të tjera.

Në vitin 1991 – 1992 shkolla e Burizanes u kthye në gjimnaz. Matura e pare mbaroi shkollën në vitin 1995.

Në vitin shkollor 2004 – 2005 filloi sitemi 9-vjecar.

Drejtuesit e shkollës ndër vite

Fatmir Laçaj
Agim Hima
Petrit Laçi
Maliq Xhafa
Eduart Allaj
Haki Leka
Arlinda Pepa
Ahmet Duka
Afrim Tali
Lutfi Halili
Lirim Llubani

Stafi Mësimor

Maliq Xhafa Drejtor
Afrim Myrtaj Cikel-Ulet
Klodjana Xhafa Histori
Arjana Laçi Biologji-kimi
Rudina Tema Histori-Gjeografi
Dorjan Tema Matematike
Julinda Meraj Gjuhe-Letërsi
Mënyre Vathi Biologji-Kimi
Mirela Thanasi Gjuhe-Letersi
Asllan Xhafa Edukim-Fizik
Arta Xhafa Edukim-Fizik
Neada Laçi Cikel-Ulet
Skerdi Karaj Anglisht
Eglantina Kaçorri Anglisht
Luljeta Vathi Edukim-Muzikor
Fatbardha Zeneli Cikli-Ulet
Hanke Meraj Cikli-Ulet
Xhevrije Saja Cikli-Ulet
Fiqirete Shima Biologji-Kimi
Haxhi Doku Cikli-Ulet
Elsida Shima Matematike
Leonora Vogli Histori-Gjeografi
Adelina Idrizi Gjuhe-Letersi
Robert Prushi Edukim-Fizik
Erjola Dalti Cikli-Ulet
Eglantina Leka Cikli-Ulet
Flogerta Kacani Fizike
Mirela Lloti Cikli-Ulet
Pranvera Prezja Cikli-Ulet
Erestina Gjokeja Gjeografi